Liesbeth Hidalgo

 

0476/43 83 85

liesbethhidalgo@gmail.com

 

In het kort: mijn visie op seksualiteit en waarom sekstherapie volgen

Seksualiteit en seks is voor veel mensen een bron van genot en verbinding. Maar het beleven van seksualiteit is steeds in beweging. Dit is een positief en zinvol proces, maar iedereen kan wel eens ergens tegenaan lopen. Er kunnen bijvoorbeeld twijfels spelen over bepaalde zaken, gedragingen optreden die storend worden ervaren, en moeilijkheden in de communicatie met je seksuele partner kunnen ook een belangrijke rol spelen. Sekstherapie kan jou begeleiden in het proces van het ontwikkelen van je seksualiteitsbeleving zoals goed voelt voor jou.

 

Wat is seksuologische begeleiding?

Seksuologische begeleiding of sekstherapie bestaat uit drie elementen: psycho-educatie, oefenprogramma’s, en uitdiepen.

1.      Psycho-educatie: Op maat en gerichte informatie over de lichamelijke, relationele en psychologische aspecten van seksualiteit. Ontkrachten van bepaalde mythes om te komen tot een realistische kijk op seksualiteit.

2.      Oefenprogramma’s: Afhankelijk van het seksuele probleem krijgen koppels of individuen "huiswerk" mee om thuis in een veilige privésfeer uit te voeren. Op deze manier worden seksuele vaardigheden (her)ontdekt.

3.      Uitdiepen: Indien nodig wordt er dieper ingegaan op de onderliggende problematieken.

 

Voorbeelden van zaken die besproken worden:

-        verschil in verlangen naar seks/verminderd verlangen naar seks

-        seksuele opwinding (erectiestoornissen, niet vochtig worden,…)

-        orgasmes (niet/te snel/te traag klaarkomen)

-        pijn bij het vrijen

-        seksuele voorkeuren (zorgen rond BDSM, exhibitionisme, voyeurisme, pedofilie,…)

-        seksuele oriëntatie (twijfels over geaardheid, zorgen daarrond,…)

-        genderidentiteit (transgender,…)

-        gevoel van verlies van controle over seksueel gedrag (‘seksverslaving’, pornoverslaving,...)

-        …

 

Wie ben ik?

Ik heb een Master in de Seksuologie behaald aan de KU Leuven (2017). Verder heb ik nog een Bachelor Psychologie (2015) en Master Filosofie (2012) op zak. Ook ben ik aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Seksuologen.

Mijn eigen stijl kenmerkt zich door een cliëntgerichte en rustige aanpak. Wat je kan verwachten is een taboeloze sfeer waarin aandacht wordt gegeven aan je zorg en een zoektocht naar een begeleiding op maat. Je seksualiteit en seksualiteitsbeleving kadert zich ook in een bredere maatschappelijke context. Dit is een belangrijke achtergrond van mijn visie op seksualiteit en indien aangewezen wordt hier ook bij stilgestaan in de sessies.

 

Praktisch

Je kan me contacteren om een afspraak te maken via mail of telefoon (zie boven). Telefonisch ben ik beschikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 13u en 14u. Wanneer die momenten niet passen, laat dan gerust een berichtje achter en ik bel je zo snel mogelijk terug.

Een afspraak duurt 60 minuten en hiervoor vraag ik 50 euro. Is geld een obstakel om langs te komen? Contacteer me en we bespreken of er een aangepast tarief mogelijk is.
Afspraak gemaakt maar kan je toch niet komen? Graag een seintje 24u op voorhand. Anders wordt de sessie volledig aangerekend (tenzij in uitzonderlijke omstandigheden).

Seksuoloog