Daphne de Man

0494/04 44 03

psychologedaphnedeman@outlook.be

 

Iedereen maakt wel eens een moeilijke periode mee in zijn leven. Dit geldt zowel voor kinderen, (jong)volwassen als ouderen. Soms kunnen we zelf een oplossing vinden voor het probleem, al dan niet met hulp van onze directe omgeving. Soms lukt dit echter niet, worden de problemen enkel groter en belemmeren ze in ons dagelijkse leven.

Herken je jezelf of iemand dichtbij jou in deze beschrijving? Dan kan psychologische begeleiding een uitweg bieden. In de begeleiding die ik als klinisch psycholoog geef, staat het individu en zijn context centraal. Dit wil zeggen dat er niet zoiets is als een standaardbegeleiding: de begeleiding wordt aangepast aan de noden en wensen van de cliënt, en zijn of haar omgeving wordt hier zoveel mogelijk bij betrokken.

Het zoeken van psychologische begeleiding kan een grote stap zijn, daarom vind ik het erg belangrijk om een omgeving te creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Daarom is mijn hondje Nala ook steeds aanwezig tijdens de sessies. Haar favoriete bezigheid is om mensen op hun gemak te stellen, op welke manier dan ook. Soms is simpelweg haar aanwezigheid genoeg om mensen gerust te stellen, anderen kalmeert ze graag met een dikke knuffel.

Gesprekken kunnen plaatsvinden op dinsdag tussen 8 en 15 uur voor (jong) volwassenen en ouderen. Gesprekken voor kinderen, ouders en gezinnen kunnen worden ingepland op woensdag tussen 13 en 20 uur. De duur van een sessie is een uur en de kostprijs hiervan bedraagt 50 euro. Gesprekken vinden steeds plaats in praktijkhuis ’t Pleintje, te Willebroek.

Het kan gebeuren dat je een afspraak moet afzeggen. Hoe eerder je dit doet, hoe prettiger dat voor mij is. Indien je minder dan 24u op voorhand afzegt of helemaal niet afzegt, wordt er een tarief van 50 euro in rekening gebracht.